'Designgoods' stvaraju osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba

Osobe sa invaliditetom, zaposlene u Centru za samopouzdanje, Libragu i Pismoliku, pokrenule su svoj dizajnerski brand Designgoods.

Nastao je i razvio se iz projekta All Inclusive Sarajevo iz 2009. godine, a rezultat je saradnje profesionalnih dizajnera, osoba s fizičkim poteškoćama  i stručnjaka za poslovanje. Designgoods je odličan primjer društveno odgovornog poslovanja, koje podcrtava, cijeni i promovira vještine i rad ljudi različite dobi, spola, znanja i sposobnosti.

Proizvodi branda Designgoods mogu se kupiti u prostorijama Modiko
Showrooma, u sarajevskoj ulici Čemaluša 4,  kao i na oficijelnoj stranici branda www.designgoods.ba

Centar za samopouzdanje je nevladina organizacija iz Sarajeva, koja već dugi niz godina okuplja osobe s fizičkim poteškoćama, ali izuzetnog životnog optimizma i pozitivne energije.

Librag je limarsko-bravarska radionica iz Sarajeva, koju je 1996. osnovalo Udruženje gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo, u kojoj je omogućeno njihovo upošljavanje, obuka i osposobljvanje za samostalan život.

Pismolik je štamparija iz Sarajava, čiji je osnovni cilj osposobljavanje i zapošljavanje osoba s oštećenjem sluha i govora.

Designgoods su osmislili, realizirali i dalje će ga pratiti i razvijati Udruženje Kulturanti, British Council, Royal College of Art Helen Hamlyn Centre for Design, Studio Lisica i D&H Agency, u partnerstvu s Centrom za samopouzdanje, Libragom i Pismolikom. Brand podržavaju i Think Tank Consultants d.o.o., Casa Mia, Igepa bh d.o.o., Dobra knjiga d.o.o., Context, Modiko, OSH YOSH, She:You i Re:Design.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak