Deset slobodnih umjetnika biće izbrisano sa spiska

Radiosarajevo.ba
Deset slobodnih umjetnika biće izbrisano sa spiska

Spisak samostalnih umjetnika kojima je iz budžeta Kantona Sarajevo Ministarstvo kulture i sporta godinama uplaćivalo doprinose, nakon revizije koja je u toku, bit će kraći za desetak imena.

Kako je za Dnevni Avaz potvrdio sekretar Ministarstva Dragan Vujmilović, revizija je u toku, a trenutno provjeravaju podatke za određene osobe sa spiska koje već duže vrijeme borave u inostranstvu.

"Jedan od uslova je da ovu povlasticu ne može imati umjetnik koji duže vrijeme živi i radi izvan Bosne i Hercegovine. Kada završimo sve provjere, revizija će biti okončana. Mislim da će neki izgubiti pravo na to da im KS uplaćuje dopirnose, jer u inostranstvu borave duže od šest mjeseci", rekao je Vujmilović, koji nije mogao precizirati kada će tačno revizija biti završena.

Na sadašnjem spisku među 48 samostalnih umjetnika nalaze se i imena Selme Muhedinović, Fuada Backovića Deena, Mugdima Avdića Hende, Danice Dakić, Narcisa Kantardžića... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak