Deset evropskih gradova koje možete posjetiti, čak iako nemate novca

Radiosarajevo.ba
Deset evropskih gradova koje možete posjetiti, čak iako nemate novca

Kada ste na budžetu, možda vjerujete da vam je teško obići neke od najljepših evropskih gradova, no to nije nemoguća misija, piše World of Wanderlust.

Samo je potrebno da znate gdje trebate ići! Evo deset gradova koje preporučuje upravo ova stranica.

1. Lisabon, Portugal

Ako volite boju, prijateljske lokale, odličnu hranu... ovo je grad za vas. Ovdje ćete doživjeti zaista jedinstveno iskustvo. Iako možda nije najjeftiniji grad na listi, vrlo je posjećen i lako možete pronaći pristupačne cijene za vaš novčanik.

2. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Skriveni dragulj Evrope je Sarajevo. Ustvari, ne smijete propustiti i obići cijelu BiH. BiH je možda imala problema u prošlosti, no na putu je oporavka i oni koji su istrajni u svojoj avanturi ovdje će doživjeti nešto unikatno. Najlakše je da doputujete avionom u Sarajevo ili autobusom iz Dubrovnika i tako počnete put kroz ovu zemlju iz divnog Mostara.

3. Budimpešta, Mađarska

Sve dok se klonite popularnih zamki za turiste i odsjedate u provjerenim apartmanima, Budimpešta će biti odličan doživljaj za vas. Toliko se može vidjeti i upoznati u ovom gradu, da ćete morati ostati barem tri dana. 

4. Bukurešt, Rumunija

Jedan od najjefitnijih gradova se nalazi u Rumuniji. Ovaj grad nosi onaj gard - ili ga volite, ili mrzite. No, ako ste željni avanture, obavezno ga posjetite!

5. Berlin, Njemačka

Berlin. Smještaj je povoljan, hrana vrlo jeftina, ljudi druželjubivi. Jedan od najugodnijih evropskih gradova za posjetiti!

6. Kijev, Ukrajina

Kijev, možda najjeftiniji grad Evrope. Nevjerovatan grad koji se potpuno razlikuje od ostatka Evrope. Intrigantan dio svijeta koji ne smijete propustiti.

7. Beograd, Srbija

Još jedan grad sa problematičnom prošlošću je Beograd. Srbijanski glavni grad je tokom proljeća vrlo šarmantan, urban i ima odličan sladoled! Oduševiće vas lokali sa hranom, a sve je vrlo pristupačno!

8. Krakow, Poljska

Prozvan najljepšim gradom Poljske. No, ako ga budete htjeli posjetiti, ne propustite i Varšavu! Ovi gradovi su vrlo šarmantni i nećete zažaliti. 

9. Prag, Češka

Iako je bio jeftiniji tokom devedesetih godina, toliko je magičan da ga ne smijete propustiti! Čak i zimi sa "ugodnih" -22 stepena. Smještaj je možda skup, no hrana vrlo jeftina, poput piva!

10. Riga, Latvija

Iako možda nije lako doći do Rige, jednom kada kročite u ovaj grad, shvatićete da je vrijedilo doći. Vrlo je povoljan, ima unikatnu lokaciju i možete lako posjetiti okolne zemlje. Stari grad je predivan. Ovo je samo još jedan dragulj koji vrijedi otkriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak