Dennis Gratz u kolicima: Podrška osobama s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Dennis Gratz u kolicima: Podrška osobama s invaliditetom

Kako bi ukazao na veliki broj arhitektonskih, ali i društvenih barijera sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke proveo je nekoliko sati u invalidskim kolicima u šetnji sa Alijom Pandurom, dugogodišnjim aktivistom za prava osoba sa invaliditetom.

Reportažu je objavio portal Diskriminacija.ba, navodi se  kako  je 2007. godine napravljena koalicija koju sačinjava 10 udruženja osoba sa invaliditetom, a čiji je cilj podići svijest građana i zakonodavaca o životu osoba u kolicima.

Mada sam Ustav BiH  garantuje uživanje u pravima i slobodama svim licima u BiH bez diskriminacije i da je po Zakonu o zabrani diskriminacije kažnjiv bilo koji oblik diskriminacije, svjedoci smo da se često dešava upravo suprotno. Diskriminaciju nećemo u potpunosti shvatiti dok je ne osjetimo na sopstvenoj koži. Osobe koje trpe konstantnu diskriminaciju najbolje ćemo razumjeti ako se nađemo, makar na kratko, u njihovoj koži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak