Dejan Kukrić - predsjednik žirija za nagradu Rose'd'Or Award 2015

Radiosarajevo.ba
Dejan Kukrić - predsjednik žirija za nagradu Rose'd'Or Award 2015

Urednik Zabavnog i muzičkog programa BHT 1 - Televizije Bosne i Hercegovine Dejan Kukrić bit će predsjednik žirija Rose d’Or (Zlatne ruže Montereuxa), prestižnog svjetskog televizijskog festivala.

Festival Rose d’Or nagrade dodjeljuje u ukupno 13 kategorija za radio i televiziju, poput najboljih komedija, sitcoma, ostvarenja za djecu i mlade, serija itd., a Dejan Kukrić će predsjedavati međunarodnim žirijem koji će ove godine dodjeljivati nagrade u kategoriji televizijskih zabavnih programa (Television Entertainment)

"Biti dijelom jednog od najznačajnijih svjetskih TV festivala dvije godine zaredom, a sada kao predsjednik žirija, stvarno je velika čast i vrlo sam sretan zbog toga. Ovo doživljavam kao lični profesionalni uspjeh i prepoznavanje mog dugogodišnjeg rada u evropskom televizijskom svijetu,  ali i kao još jedno priznanje BHRT-u kao mojoj kući na koju sam izuzetno ponosan", kazao je Dejan Kukrić.

Dejan Kukrić je proveo više od 18 godina u medijima radeći kao novinar - voditelj, komentator, odgovorni urednik i televizijski reditelj. Prošle godine producirao je veličanstveni koncert Bečke filharmonije iz sarajevske Vijećnice kojeg je u direktnom prijenosu gledalo skoro osam miliona ljudi u više od 30 zemalja svijeta.

Kao jedan od najstarijih televizijskih festivala, Rose d'Or od svog osnivanja 1961. godine nagrađuje kvalitetu i kreativnost televizijskih i radijskih programa te potiče razvoj novih medija. Završna svečanost 54. Rose D'Or festivala održat će se 9. decembra u Clore Centru Britanskog muzeja u Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak