Darujte paketić djeci iz Zavoda Pazarić

Radiosarajevo.ba
Darujte paketić djeci iz Zavoda Pazarić

Na slici: Emina Džanko

Građanka i aktivistkinja Emina Džanko već treću godinu prikuplja sredstva i robu kako bi oko 400 štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić osjetilo čari novogodišnjih praznika.

Zavod kao ustanova nije na budžetu i ne uživaju pomoć od onih koji bi im trebali pomoći, već žive od donacija dobrih ljudi, kaže Emina.

Ova mlada žena sa svojim prijateljim takom cijele godine organizira akcije prikupljanja hrane, garderobe, higijenskih i ostalih potrepština. Ovaj put prikuplja se sve što može činiti novogodišnji paketić.

"Za igračke je najbolje da su plišane, odnosno ne smiju imati oštre dijelove. Od "Milke" smo dobili popust, a donator Tupperware BiH je snosio troškove nabavke čokolada, tako da sada skupljamo grickalice i mekane bombone. S obzirom da ima i starijih štićenika koji će, takođe, dobiti svoj novogodišnji paketić, u obzir može doći i šminka, bižuterija, neki manji odijevni predmeti i druge sitnice" rekla nam je Emina.

Svi koji želite obradovati štićenike Zavoda u Pazariću kontaktirajte Eminu putem e-maila emina_d@yahoo.com  i dogovorite kako da uručite svoju donaciju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak