Danis Tanović u Mumbaiju

Radiosarajevo.ba
Danis Tanović u Mumbaiju

Danis Tanović ponovo je otputovao u Mumbai, gdje ove godine snima novi film, čiji naslov, kao i detalje priče, oskarovac još ne želi otkrivati.

Danis Tanović snimat će film u Indiji

Kao što je poznato, podsjeća Avaz, glavnu ulogu u Tanovićevom filmu realiziranom u Indiji igra bolivudska zvijezda Emraan Hashmi, a producenti filma su indijske kuće "Anurag Kashyap Film Pvt Ltd", "Dar Motion Pictures" i "Sikhya Entertainment" te francuska "ASAP Films".

Dok je bh. reditelj zauzet radom na novom filmu u Indiji, njegovo nagrađivano ostvarenje Epizoda u životu berača željeza obilazi festivale. Tako će 29. juna te 1. i 4. jula biti prikazan na 48. filmskom festivalu u Karlovim Varima, a već za 9. i 12. juli zakazane su projekcije filma u Izraelu na Jerusalem Film Festivalu.

Kao što je poznato, priča o Nazifu Mujiću i njegovoj porodici pred bh. publikom naći će se 16. avgusta na otvaranju 19. Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak