Danas umjereno do pretežno oblačno

Radiosarajevo.ba
Danas umjereno do pretežno oblačno


Jutros je našoj zemlji bilo umjereno oblačno vrijeme, a nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu i zapadu. 

Najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici -7 stepeni Celzijusa, dok je najviša izmjerena u Neumu 9. Temperatura u Sarajevu jutros je iznosila 2 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti očekuje se poslije podne. U noći sa srijede na četvrtak kiša se očekuje u cijeloj zemlji, a na planinama susnježica i snijeg. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najaviša dnevna temperatura od 10 do 18 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti očekuje se poslije podne, a u noći sa srijede na četvrtak očekuje se i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni. 

Dolazak proljeća

U srijedu 20. marta u Bosnu i Hercegovinu, kao i u cijelu sjevernu hemisferu, dolazi proljeće u 12 sati i 02 minuta i trajat će 92,75 dana. Sunce će u svom prividnom kretanju po nebu presjeći liniju nebeskog ekvatora i početi da se penje sve više i više. To je dan proljetnog ekvinocija, izjednačenje svjetlosti i tame. Proljeće koje se rađa trajat će do 21. juna, kada nastupa ljeto. 

Na dan ekvinocija Sunce će u Sarajevu izaći u 5 sati i 50 minuta, a zaći u 17 sati i 59 minuta. 

Biometeorološka prognoza

Kratkotrajno proljepšanje ugodno će djelovati na većinu populacije, ali već poslije podne i naročito tokom noći, kod osjetljivih osoba doći će do jačanja tegoba, kao posljedica ponovne promjene vremena. Meteoropate i hronični bolesnici, mogli bi imati izraženije tegobe u vidu reumatskih bolova, promjene raspoloženja i nesanice. Savjetujemo Vam da ljepši dio dana iskoristite za šetnju i boravak na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak