Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Više sunčanih perioda očekuje se poslije podne. Tokom dana na jugu zemlje, povremeno, i sa slabom kišom, a u Bosni, u jutarnjim satima, prolazno i ponegdje u višim područjima, sa slabom susnježicom ili snijegom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu, u jutarnjim satima, pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja i slabog snijega. U ostatku dana bez padavina i sa sunčanim periodima. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni. 

U našoj zemlji jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u južnim i zapadnim područjima registrovana je i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Količine padavina u protekla 24 sata: Livno 15 mm, Bileća, Drvar, Jajce i Zenica 12, Bjelašnica, Stolac i Čapljina 10, Sarajevo, Mostar, Mrkonjić Grad i Trebinje 9, Bugojno 8, Han-Pijesak 6, Bijeljina, Derventa i Sokolac 5, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 4, Bihać i Sanski Most 3 mm.

Visina snijega u 7.00 sati: Bjelašnica 114 cm, Kupres 5 cm.

Temperature u 7.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Kupres -2, Sokolac -1, Jajce i Tuzla 0, Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac, Livno i Zenica 1, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 2, Goražde 3, Trebinje i Čapljina 4, Stolac 5, Mostar 6 stepeni. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak