Danas sunčano, od ponedjeljka naoblačenje

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano, od ponedjeljka naoblačenje

Jutros je u sjeverozapadnoj Bosni pretežno oblačno, a u ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama ima magle ili sumaglice.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica, Livno 6; Sokolac 7; Bugojno, Ivan Sedlo, Kupres 8; Goražde, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zenica 10; Prijedor 11; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Trebinje 12; Bihać, Mostar 13; Zvornik 14; Stolac 15; Gradačac, Neum 16.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Krajem dana i u noći sa nedjelje na ponedjeljak naoblačenje što će u jutarnjim satima usloviti kišu u južnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 23 do 29 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 26 °C.

U ponedjeljak, 16. septembra, jutro oblačno sa kišom u južnim i zapadnim područjima. Poslije podne uglavnom bez padavina i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 27 °C.

U utorak, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 21, na jugu zemlje do 23 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak