Danas sunčano, krajem dana mogući pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano, krajem dana mogući pljuskovi

U Bosni i Hercegovini u nedjelju se očekuje sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva umjeren razvoj oblačnosti u centralnim, zapadnim i jugoistočnim područjima može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, na jugu do 21, a dnevna od 29 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano. Poslijepodne ili krajem dana umjeren razvoj oblačnosti može usloviti pljusak praćen grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 30 stepeni. 

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Sokolac 14, Goražde, Srebrenica 15, Ivan-sedlo 16, Bugojno, Kupres, Sarajevo 17, Sanski Most 18, Banja Luka, Bihać, Livno, Tuzla, Zenica, Zvornik 19, Bijeljina, Prijedor 20, Doboj, Neum, Stolac, Trebinje 21 i Gradačac, Mostar i Čapljina 23 stepena. 

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini prijepodne sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove. Bez padavina na jugu i sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, na jugu do 22, a dnevna od 29 do 36 stepeni.

U utorak, pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne ili krajem dana na istoku i zapadu naše zemlje moguć kratkotrajan pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20 stepeni, na jugu do 23, a dnevna od 31 do 36 stepeni.

Danas će u cijeloj u Bosni i Hercegovini ultraljubičasto zračenje Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeks 8-9), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak