Danas se očekuju gužve na granicama

Radiosarajevo.ba
Danas se očekuju gužve na granicama

Na putevima u BIH saobraća se  nesmetano i bez vanrednih ograničenja.  U jutarnjim satima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, upozorenjeo na smanjenu vidljivost, zbog magle.  Apel na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Na dionicama gdje  se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija,  Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete  u tunelima  Lendava, Jelašje i Crnaja (M-17 Konjic-Jablanica)  saobraćaj će se danas  od 08 do 18 sati odvijati naizmjenično-jednom trakom.

U narednih nekoliko dana, od 07 do 17 sati izvodit će se sanacioni radovi na magistralnom putu M-18 u Trnovu, zbog čega će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Tokom dana očekujemo frekventniji saobraćaj na većini graničnih prelaza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak