Danas se očekuju gužve na Doljanima

Radiosarajevo.ba
Danas se očekuju gužve na Doljanima

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvojeni su putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom  u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom  trakom (na dužini od 3 km).

Na  graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se od 15 do 30 minuta. Tokom cijelog dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na ovom prelazu, pa vozačima savjet da koriste prelaze Bijača ili Crveni Grm. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak