Danas pretežno oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Danas pretežno oblačno vrijeme


Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom slabom kišom.

U Sarajevu je jutros izmjereno deset stepeni Celizijusa, najniža temperatura je zabilježena na Bjelašnici -2 stepena Celzijusa, dok su najtopliji gradovi Jajce, Neum i Čapljina sa po 12 stepeni.

U glavnom gradu danas pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom. Vjetar, u Bosni, slab do umjeren, a u Hercegovini, umjeren do jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 18 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je viši od normalnog i sporo opada.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati, usljed promjene vremena i strujanja toplijeg zraka. Meteoropate i hronični bolesnici mogli bi imati izraženije tegobe, naročito u drugom dijelu dana, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu malaksalosti, nervoze i nesanice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak