Danas oblačno sa kišom i snijegom

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno sa kišom i snijegom


Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u zapadnim područjima.

Najniža temperatura izmjerena u sedam sati bila je na Kupresu -4 stepena Celzijusa, dok je najviša izmjerena u Neumu 15. U Sarajevu temperatura -1 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom. Nešto više padavina očekuje u južnim i zapadnim područjima, gdje je mjestimično moguća i grmljavina. Vjetar, slab do umjeren, povremeno može biti i pojačan, sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu zemlje do 15 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Poslije podne očekuje se kiša, koja će, krajem dana ili u noći sa ponedjeljka na utorak, preći u susnježicu i snijeg. Dnevna temperatura oko 4 °C.

Bioprognoza

Zahlađenje praćeno padavinama, loše će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici i meteoropati će imati pojačane tegobe i trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Moguće su reakcije na vrijeme u vidu glavobolje, reumatskih bolova, dekoncentracije i nesanice. Na jugu nešto ugodnije, uz slabije izražen pad temperature, ali i ovdje uz padavine koje će negativno djelovati na raspoloženje većine populacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak