Danas oblačno i kišno, ponegdje snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i kišno, ponegdje snijeg


Mnogi se pribojavaju prošlogodišnjeg februara i velikog snijega. No, ove godine takvog snijega, po svemu sudeći, neće biti.

Već danas nakon dva dana snijega, dočekala nas je kiša.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavatioblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama i ponegdje na sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Obilne padavine u južnim i zapadnim područjima, gdje je mjestimično moguća i grmljavina. Najmanja vjerovatnost za padavine na sjeveroistoku naše zemlje. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru zemlje sjeverni, a u ostatku južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 2 do 9, na jugu do 13 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Intenzivnije padavine poslije podne. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Iako će temperature zraka porasti, povećana oblačnost i padavine uzrokovat će izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova.

Opća slika će biti neznatno ljepša na sjeveroistoku zemlje, a,  pri tome bi, usljed tmurnog vremena, meteoropati mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice.

Poseban oprez savjetuje se  učesnicima u saobraćaju zbog moguće poledice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak