Danas 449. skokovi sa Starog mosta u Mostaru: Brojni gosti uživali u kafi iz najveće džezve

Radiosarajevo.ba

Mostarski skakač Adem Pajevi, koji je prije 40 godina na današnji dan prvi put skočio sa Starog mosta, bio je jutros među prvima koji su popili kafu iz najveće džezve na svijetu, koja je 2004. godine ušla u Guinessovu knjigu rekorda, javlja Anadolu Agency.

Pajević je ispijajući kafu kazao kako je danas ranije došao na Stari most upravo zbog ovog kofeinskog užitka, jer je džezva postala neizostavan detalj na dan mostarskih skokova, te je nije htio propustiti.

Najveća džezva na svijetu, pored domaćih, privukla je veliki broj stranih turista. To je potvrdila Azra Imširević, koja je sa suprugom s Jadrana došla na prvu jutranju kafu.

„Kafa je odlična, pravo uživanje je na Starom mostu piti kahvu sa suprugom. Divno se osjećam i mnogo sam se radovala ovom danu", kazala je Azra.

U ispijanju kafe u ranim jutranjim satima uživao je i Ekrem Brigić iz Lukavca, koji je kazao kako je probao kafu iz najveće džezve u više gradova, no "u Mostaru je nekako posebna". Tome najbolje svjedoči činjenica da je prošle godine popijeno 6.000 kafi, a ako se po jutrima dani poznaju, onda je sigurno da će i ove godine biti tako.

Ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu je prva popratna manifestacija u sklupu tradicionalnih 449. skokova sa Starog mosta koji su planirani za 16 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak