Dado Ruvić pokrenuo akciju za pomoć Amini Dilaver

Radiosarajevo.ba
Dado Ruvić pokrenuo akciju za pomoć Amini Dilaver


Amina Dilaver ima malformaciju u lijevom lateralnom ventrikulu, izgubila je sluh na jedno uho, a na drugo s aparatićem čuje oko 30 posto.

Ovu operaciju moguće je jedino uraditi na klinici ACIBADEM u Istanbulu, koja košta 30.500 dolara. Svaki dan za ovu veselu djevojčicu, punu elana i želje za životom, pretvoren je u jednu borbu sa neizvjesnošću.

Prema izjavama doktora, ona u svojoj glavi ima jednu “tempiranu bombu” koja svakoga trenutka može da eksplodira, da prsne, s tim da ovaj put to ne bi preživjela. Amini možete pomoći uplatom lično ili putem računa, a svi podaci su na ovom LINKU.

Proširite na svoj način i svojim prijateljima glas o ovoj djevojčici, potrebi njene hitne operacije i samoj akciji prodaje fotografija.

Izložba za malu Aminu
Humanitarac iz Zenice, Reutersov fotograf, Dado Ruvić angažovao se za pomoć maloj Amini organizovanjem humanitarne izložbe.



"Ovih dana zauzeo sam se za spašavanje jednog mladog života organizirajući niz humanitarnih aktivnosti, od kojih je najveća - moja prva samostalna izložba, koja je potpuno prodajnog karaktera, a sav novac ide za liječenje male djevojčice Amine, kojoj svake sekunde vrijeme ističe", rekao je Dado.

Dadu možete kontaktirati na e-mail adresu dadoruvic@gmail.com ili na broj 061 362 332, kad pogledate fotografije i odaberete jednu ili više njih za sebe (moguća je izrada i prodaja više primjeraka iste fotografije).

"Fotografije će biti izrađene na posebnom foto-papiru i uokvirene, a bit će veličine 50x70cm, kao i spremne za zid. Fotografije će biti prodavane po cijeni od 100 KM, a nakon plaćanja isključivo njihove štampe, 75 KM od svake prodane fotografije biće uručeno porodici Amine Dilaver. Izložba će biti u Muzeju grada Zenice, 28.02.2013 u 18h. Većina ovih fotografija objavljivana je u najvećim svjetskim novinama i magazinima, od kojih su neke proglašene kao "foto dana" prema izboru Reutersa, a jedna među njima je izabrana u top 100 najboljih fotki u 2012 godini. Izložba nosi simboličan naziv "Na putu", jer su ovo fotografije koje su nastajale dok sam putovao na razne događaje širom BiH. Fotografije se unaprijed naručuju, a katalog možete pogledati na ovom linku - https://dl.dropbox.com/u/87632288/KATALOG.pdf"


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak