Crveni križ u akciji pomoći ugroženima, i vi možete učestvovati!

Radiosarajevo.ba

Jučer su u prostorije Crvenog križa na adresi Valtera Perića 10 u Sarajevu cijeli dan pristizali građani sa svojim donacijama. Građani su donirali hranu, higijenske potrepštine, deke, odjeću i ostale potrebne stvari za ugrožene velikim poplavama u našoj zemlji.

Zajedno sa Kriterionom i građanima CK Centar poslao je približno 5 tona hrane u najugroženija područja države.

''Također smo bili u kontaktu sa studentima Filozofskog fakulteta u Sarajevu koji su svojom voljom organizovali akciju i poslali dva kamiona potrebština za Maglaj'', ističu iz Crvenog križa.

CK Centar je jučer prikupljene stvari transportovao do CK Ilidža jer je njima u ovim trenucima to jako potrebno, te će navedene stvari biti uručene najugroženijima.

''Zahvaljujemo se svim građanima, volonterima, kao i firmama koje su nam obezbijedile prevoz stvari'', poručuju iz Crvenog križa Sarajevo.

Akcija se nastavlja i ovog vikenda u terminu od 08 do 20 sati. Svoje donacije možete donijeti na adresu Valtera Perića 10.

Budimo humani!



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak