CIVITAS donira na hiljade udžbenika školama u BiH

Radiosarajevo.ba
CIVITAS donira na hiljade udžbenika školama u BiH

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, uz pomoć i u saradnji s Uredom za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini donira 23.650 udžbenika osnovnim i srednjim školama u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše Fena.

U okviru donacije školama u BiH zahvaćenim poplavama, Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, uz podršku i u saradnji s Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu osigurao je više od 70.000 KM za štampanje 23.650 udžbenika građanskog obrazovanja na tri jezika koji će biti upućeni u 300 srednjih i 600 osnovnih škola u cijeloj zemlji.

Za potrebe osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo donirat će 1.100 udžbenika za učenike i didaktičko-metodički materijal za nastavnike.

Svečani prijem, koji povodom uručenja donacije zajednički organizuju Prosvjetno pedagoški zavod Kantona Sarajevo i Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, bit će održan sutra u Osnovnoj školi Stari llijaš.

Prijemu i uručenju donacije će prisustvovati Nicholas Hill, otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Sarajevu.

"U CIVITAS-u držimo da osiguranje kvalitete nastavnog procesa polazi od kvalitetnog i kompetentnog nastavnika, no ne možemo zanemariti činjenicu da nastavni proces nije moguće voditi bez kvalitetnih udžbenika. Uvažavajući loše socioekonomske prilike u Bosni i Hercegovini, CIVITAS i Američka ambasada u Sarajevu su još od uvođenja nastavnog predmeta građanskog obrazovanja u osnovne i srednje škole donirali više od milion udžbenika kako bi svaki učenik dobio besplatan primjerak iz kojeg uči i priprema se za nastavu ovog predmeta", saopšteno je iz ove organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak