'Čika Mišo je bio prava sarajevska raja'

Radiosarajevo.ba
'Čika Mišo je bio prava sarajevska raja'

Povodom smrti Huseina Hasanija, poznatijeg među Sarajlijama kao čika Mišo, gradonačelnik Ivo Komšić kaže da je Sarajevo ostalo bez još jednog dragog sugrađanina. 

"Čika Mišo, kao jedini i najpoznatiji ulični čistač cipela, bio je neizbrisiva slika Sarajeva. Više od sedam decenija živio je u Sarajevu – gradu ljubavi - koju su mu poklanjali kako rođeni ovdje tako i oni koji su se slučajno našli u ovom gradu. Čika Mišo je postao simbol ovoga grada. Prava sarajevska raja! Znao je reći da poznaje i ministre i obične radnike, svi oni dođu da, uz čišćenje cipela, i malo porazgovaraju!", istaknuo je gradonačelnik. 

Po Komšiću je čika Mišo također bio svojevrstan gradonačelnik Sarajlija, jer je zarađujući za život poštenim radom i svojom vedrinom i lijepom riječju stekao naklonost i poštovanje svojih sugrađana. Njegovim odlaskom grad će biti prazniji. Neće ga biti tamo gdje smo znali da ćemo ga sigurno naći, na njegovom radnom mjestu u Titovoj, gdje je dolazio svakodnevno, čak i u ratna vremena. 

"Imali smo privilegiju da u našem gradu živi takav čovjek: pun nevjerovatne energije i životne radoznalosti, tople ljudskosti i istinskog zaljubljenika u ovaj grad. Zato je ova institucija znala čika Mišu obradovati i odužiti mu se ne samo priznanjem poput Zahvalnice s Poveljom Grada Sarajeva, nego nerijetko i humanom gestom", istaknuo je gradonačelnik Komšić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak