Cijeli dan kiša, temperature oko nule

Radiosarajevo.ba
Cijeli dan kiša, temperature oko nule


Tokom cijelog dana padat će kiša i susnježica, a u mnogim dijelovima zemlje i snijeg, dok će temperature biti oko nule.

Padavina neće biti jedino na jugu Hercegovine. Vjetar slabe do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, na jugu zemlje umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Temperature u 7 sati: Bjelašnica – 7 stepeni, Kupres – 1, Sokolac 0, Bihać i Sarajevo 1, Goražde, Srebrenica, Stolac, Tuzla i Zvornik 2, Bijeljina, Bugojno, Čapljina, Gradačac, Jajce, Livno, Sanski Most i Trebinje 3, Banja Luka, Derventa, Doboj i Zenica 5, Drvar i Mostar 6, Neum 9 stepeni.

U Sarajevu je oblačno s kišom i susnježicom, povremeno je moguć i snijeg. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FMHZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak