Charlama od jutros pod katancima

Radiosarajevo.ba

Nakon jučerašnje protestne akcije protiv deložacije umjetnika i njihovih djela iz galerije Charlama koja se u prostorijama galerije smještene u Skenderiji nastavila do večernjih sati, jutros je Uprava Skenderije katancima zatvorila ovu galeriju, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Kristina Ljevak.

Podsjetimo, nad CeKA Charlama, udruženjem za promociju savremene umjetnosti, vrši se prinudna deložacija na osnovu jednosmjerne odluke o raskidu Protokola o saradnji između Centra Skenderija i CeKa Charlame, koji nikada od strane Skenderije nije bio ni poštovan, kažu iz Charlame.

Galeriju Charlama je jučer u poslijepodnevnim satima posjetio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, pruživši podršku umjetnicima. 

I galeriji Collegium Artisticum je ovom prilikom ponovo uključena struja, nakon što ju je Uprava Skenderije isključila prošle sedmice u vrijeme trajanja jubilarne izložbe ULUBIH kojom se obilježava Dan državnosti BiH, zbog neplaćenog računa iz 2010. godine.


Članovi odbora CeKA Charlama uskoro će održati sastanak na kojem će se dogovoriti o daljnjim planovima.

Čitajte više:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak