Četrnaestogodišnjakinji iz Mostara potrebna je naša pomoć

Radiosarajevo.ba
Četrnaestogodišnjakinji iz Mostara potrebna je naša pomoć

Četrnaestogodišnjoj djevojčici iz Mostara Sarah-Heni Behlulović potrebna je pomoć pri liječenju. Hena je oboljela od maligne bolesti, agresivnog tumora s brojim udaljenim žarištima. njenom ozdravljenju mogla bi pomoći operacija u autrijskom Grazu za koju je potrebno 60 hiljada eura.

Nakon što je 10. oktobra 2014. godine hitno primljena na Kliniku za kirurgiju (Odjel dječje kirurgije) u Mostaru, gdje je izvršen operativni zahvat uklanjanja tumora, Hena je je od 24. oktobra 2014. godine hospitalizirana na Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je nastavljeno dugotrajno intenzivno liječenje u vidu onkoloških tretmana - kemoterapija.

Uvidom u nove nalaze i preglede, ustanovljeno je kako Hena mora biti podvrgnuta jako kompliciranoj i za nju nužnoj operaciji za život. Operacija bi se trebala što prije obaviti, a predložena bonica je Sveučilišna bolnica u Grazu LKH – Univ. Klinikum Graz (Klinika za ortopediju LKH Graz).

Cijena operacije iznosi 60 hiljada eura, iznos koji je neophodno prikupiti u što kraćem roku.

Također, potrebno je osigurati sredstva za boravak u Grazu Hene i njene majke Sandre Behlulović, bez čije pomoći Hena ne može samostalno provesti cjelokupno liječenje kako je planirano programom terapije.


Hena dobro podnosi terapiju, a njeni prijatelji iz razreda joj nastoje pružiti stalnu podršku i olakšati joj izbivanje iz školskih klupa. Djeca su spoznala značaj humanosti i vjeruju da će uz pomoć odraslih osigurati dovoljno sredstava za Henino liječenje.

Stoga roditelji učenika VIII 3 razreda Osnovne škole Petra Bakule u Mostaru obavještavaju kako se uplata za pomoć oboljeloj djevojčici može izvršiti na:

Žiro račun UniCredit Bank d.d., primatelj Sandra Behlulović (s naznakom za Henu Behlulović):

Za uplate u konvertibilnim markama (KM) 3381002511928221

Za uplate u Eurima (EUR), Američkim dolarima (USD) i Norveškim krunama (NOK)

IBAN: BA39 3381 3028 5218 1605; SWIFT: UNCRBA22. 

Akciji se pridružila i Otvorena mreža koja je otvorila humanitarni broj samo za ovu djevojčicu. Pozivom na broj 1330 donirate dvije marke, a broj je isti za tri najveća telekom operatera u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak