Ceste pretežno mokre, vozači, oprez!

Radiosarajevo.ba
Ceste pretežno mokre, vozači, oprez!

U BiH se jutros saobraća po pretežno mokrim cestama, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da vožnju prilagode uslovima na cesti i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju Irac na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za Siporex usmjeravaju se na M-4.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo.

Za danas je najavljen nastavak radova na dionici M-5 Travnik – Donji Vakuf (na prevoju Komar), zbog čega će ova dionica biti zatvorena za saobraćaj u vremenu od 7 do 17 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren preko Rostova (M-16.4 Novi Travnik – Bugojno).

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je saobraćaja preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prevoja Čemerno mogu saobraćati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Povodom obilježavanja obljetince Gospinih ukazanja, očekuje se i pojačan saobraćaj, kao i brojni pješaci hodočasnici na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Vozači se mole za oprez i strpljivost u vožnji.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog naizmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak