Ceste mokre i klizave, magla smanjuje vidljivost

Radiosarajevo.ba
Ceste mokre i klizave, magla smanjuje vidljivost

Ceste su jutros mokre i klizave u većem dijelu zemlje pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja. Dionicama cesta koje prolaze kroz usjeke upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama, saopšteno je iz Asocijacije automoto klubova u BiH.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova može se očekivati na dionicama: M-1.8 Šićki Brod - Živinice, M-4 Tuzla - Kalesija, M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce, M-17 Zenica - Žepče (u mjestu Želeća), M-18 Olovo - Kladanj, Semizovac - Olovo.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-14.1 Brod - Odžak (u mjestu Liješće).

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Vozače se podsjeća i da je od 15. novembra pa do 15. aprila sljedeće godine obavezno posjedovanje zimske opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak