Centrotransovi kuponi važit će za tramvaje i trolejbuse

Radiosarajevo.ba
Centrotransovi kuponi važit će za tramvaje i trolejbuse


Problem javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu još uvijek je u procesu rješavanja. Tako je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo privremeno uputstvo o korištenju prevoznih karata između dva prevoznika koja saobraćaju u gradu.

Podsjećamo, Ministarstvo je izdalo rješenje da Centrotrans preuzima dvanaest gradskih linija nakon čega je nastala konfuzija oko kupona.

Iskaznice koje su važile u KJKP Gras važit će prilikom kupovine mjesečnih kupona u Centrotrans Eurolinesu. Za nove iskaznice putnik je dužan priložiti dokumente koji su već definirani u dosadašnjoj praksi na prodajnim mjestima, saopćeno je iz ovog preduzeća.
"Na linijama koje vozi Centrotrans, od sada će Centrotrans prodavati kupone za mjesečne karte po istim cijenama kao što su bile i GRAS-ove. Jedina je razlika u tome što će Centrotransovi kuponi važiti i za tramvaje i trolejbuse, ali ne i za minibuse. GRAS-ovi kuponi važit će na svim linijama tog preduzeća, ali neće važiti na Centrotransovim linijama", rekao je Jusuf Bubica ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

On je za naš portal istakao da su svjesni situacije da se GRAS-ova vozila saobraćaju na linijama koje su dodijeljene Centrotransu, ali da taj problem još uvijek nije došao na red, s obzirom na to da je prioritet priprema jedinstvenog tarifnog sistema koji će važiti za kompletan prevoz u kantonu.

"Mi pripremamo taj jedinstveni tarifni sistem. On mora ići na usaglašavanje u oba preduzeća, tako da vjerujem da će to trajati dva-tri mjeseca", rekao je za Radiosarajevo.ba ministar Bubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak