Centrotrans zbog žalbe Grasa ne može uvesti nove linije

Radiosarajevo.ba
Centrotrans zbog žalbe Grasa ne može uvesti nove linije

Sporovi oko uvođenja novih autobuskih linija, te ulaska novog prijevoznika u Sarajevu, još uvijek traju. Podsjetimo, Centrotrans Eurolines dobio je na konkursu kantonalnog ministarstva saobraćaja dozvolu za četiri linije, ali je na tu odluku žalbu uložio Gras.

U Centrotransu su se na dali da će procedura oko provođenja konkursa, ali i žalbenog postupka biti završena najkasnije do oktobra 2012. godine, ali taj posao ni do danas ni je urađen.

„Sada više nemamo nikakvih informacija. Probali smo nekako da ubrzamo da se riješi žalbeni postupak, ali ništa. Gras se žalio i sada sve to stoji bez ikakvih pomaka“, rekao je za Oslobođenje Safudin Ćengić, direktor Centrotransa.

Prema Čengićevim riječima, Centrotrans je dobio četiri linije. „Prema našim informacijama, pripale su nam četiri linije. S obzirom na to da se ništa ne rješava, uskoro ćemo poduzeti odrešene korake jer zaista ovako više ne ide“, kaže Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak