Centrotrans: Gradski prijevoz od ove godine

Radiosarajevo.ba
Centrotrans: Gradski prijevoz od ove godine


Centrotrans Eurolines očekuje da će se ove godine uključiti u gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, javlja novinska agencija Fena.

„Ubjeđen sam da će Centrotrans Eurolines u ovoj godini ući u javni prijevoz na području KS-a na osnovu ranijih odluka suda, Konkurencijskog vijeća i prema postojećim zakonima“, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Muhamed Šaćiragić na godišnjoj pres-konferenciji ove kompanije u Sarajevu.

Centrotrans je kupio 33 vozila, od kojih je deset savremeno opremljenih autobusa koji, prema riječima direktora Safudina Čengića, stoje već šest mjeseci. Čengić je izjavio da Centrotrans ovim želi kompletirati i poboljšati funckioniranje javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Uvjerenja najodgovornijih

"Imali smo uvjeravanja od najodgovornijih iz Kantona Sarajevo, pa i određenu saglasnost od rukovodstva GRAS-a, da ćemo saobraćati od 1. septembra, ali do toga, nažalost, nije došlo, iako smo osigurali vozni park koji je na mnogo kvalitetniji način mogao obavljati prijevoz i priuštiti kvalitetniju i redovniju uslugu građanima", istakao je Čengić.

Centrotrans je prije dvadesetak dana uputio pismo kantonalnom premijeru i ministru saobraćaja u kojem predlaže sastanak u kojem bi se raspravljalo o uvođenju Centrotransa u održavanje dogovorenih linija na području KS-a ili iznajmljivanju autobusa i vozača Centrotransa, ali odgovor još nisu dobili.

"Spremni smo da vozila iznajmimo Kantonu, općinama, GRAS-u ili bilo kome, samo da budu u funkciji prijevoza građana“, kazao je Čengić. 

Iz Centrotransa navode da je za kvalitet u prijevozu u gradskom saobraćaju konkurencija neophodna. Kompanija se nada otklanjanju i rješenju problema nekvalitetnog i neredovnog prijevoza na području KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak