Budite i vi Supergrađanka ili Supergrađanin

Radiosarajevo.ba
Budite i vi Supergrađanka ili Supergrađanin

Misija OSCE-a u BiH zvanično je danas u Sarajevu predstavila internet platformu Supergrađani/Supergrađanke. 

Radi se o internet alatu koji će omogućiti građanima da putem stranica www.supergradjani.ba i www.supergradjanke.ba izvijeste o incidentima motivisanim predrasudama, kao i o pozitivnim primjerima povezanosti u svojim lokalnim zajednicama, naglašavajući odgovore na ovu vrstu incidenata i napore na njihovoj prevenciji, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Platforma je dio šireg projekta Misije OSCE-a u BiH na izgradnji svijesti i kapaciteta pravosuđa, policijskih organa, vladinih zvaničnika, civilnog društva i medija kako bi se preduprijedilo i odgovorilo na djela počinjena iz predrasude, a koji se provodi u saradnji s petnaest lokalnih koalicija protiv mržnje. 

Predstavljanju će prethoditi panel diskusija o temi "Odgovori na zločine iz mržnje u BiH kao put ka pomirenju" u kojoj će učestvovati Zdravko Knežević, glavni tužilac Federalnog tužilaštva FBiH, Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, Srđan Puhalo, psiholog i Radomirka Savić, predstavnica koalicije Bunt protiv mržnje iz Srebrenice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak