Bubica: Riješit ćemo problem parkinga kod Pozorišta

Radiosarajevo.ba


Jedan od gorućih problema u Sarajevu je nedostatak parking-mjesta, a iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo kažu da će u što skorijem vremenskom periodu pokušati riješiti taj problem.

Ministar saobraćaja Jusuf Bubica u razgovoru za Oslobođenje je istakao kako će Ministarstvo prvo riješiti 'trzavice' oko podzemnih garaža kod Nerodnog pozorišta koji traje skoro dvije i po godine.

"Mi ćemo raspetljati ovu situaciju u narednih mjesec-dva", rekao je Bubica i dodao: "Pored toga, imamo ideju u Ministarstvu saobraćaja da počnemo graditi jednu podzemnu garažu i to bi bila prva garaža takvog tipa jer sve druge su uz objekte. Plan je da jedna lokacija ide pod koncesiju, a da druga bude komercijalna."

Kako je istakao ministar Bubica, planirano je da se napravi više od hiljadu parking-mjesta.

"To je ideja i na tome sada radim, jer priprema realizacije traje dugo i mi smo u postupku da vidimo koliko bi nam trebalo za urbanističku i građevinsku dozvolu. Nismo još načisto sa lokacijama, ali plan je da se napravi od 1.200 do 1.500 parking-mjesta. S obzirom na to da jedno parking-mjesto košta od 10 do 15 hiljada maraka, to bi bio milionski projekt. Problem kod naših ljudi je što nemaju naviku da koriste i plaćaju parking-mjesto, jer kada treba platiti, onda nastaje problem, ali vjerujem da će se i to početi mijenjati", rekao je za Oslobođenje je ministar saobraćaja Jusuf Bubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak