Bubica: Nema opravdanja za nedolično ponašanje revizora

Radiosarajevo.ba
Bubica: Nema opravdanja za nedolično ponašanje revizora

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica je, povodom incidenta koji se dogodio u sarajevskom tramvaju, a koji je snimio jedan od putnika u kojem revizori bili izuzetno nekorektni prema turistima, kazao da "nema nikakvog opravdanja za nedolično i necivilizacijsko ponašanje bilo koga, a najmanje kontrolora u preduzeću GRAS".

"Opravdanja za takvo ponašanje nema. Menadžment je upoznat o tom incidentu i oni su preduzeli odgovarajuće mjere. Zadatak i obaveza svakog revizora - kontrolora je da se ponaša u najmanju ruku civilizacijski, a zadatak i obaveza svakog korisnika javnog gradskog prevoza je da ima adekvatnu kartu, mjesečni kupon ili pojedinačnu kartu. Javni gradski prevoz se mora plaćati, a revizori se moraju ponašati civilizacijski i kulturno", kazao je za Fenu ministar Bubica.

"Ni pripadnici MUP-a koji su uniformirani sebi ne daju za pravo da se tako ponašaju, pa ne mogu ni revizori. Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Moja želja je da se to više nikada ne desi, a dobio sam i uvjeravanje od menadžmenta iz GRAS-a da se to neće ponoviti, odnosno da više neće biti takvih incidenata", kazao je Bubica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak