British Council predstavlja: New Work New Audiences

Radiosarajevo.ba
British Council predstavlja: New Work New Audiences

Promotivni materijal muzičkog programa British Councila


Ove godine British Council u saradnji sa Studentskim eFM radijom i Demofestom pokrenut će program pod nazivom New Work New Audiences čije ime govori o njegovoj suštini donošenja novih sadržaja novoj publici. Navedeni muzički program od ove godine je pokrenut u 18 zemalja širom svijeta.

Kroz muzički dio ovog programa British Council će publici Demofesta predstaviti muzičke radionice i nastup UK DJ atrakcije, DJ Goldierocks, a slušaocima Studentskog eFM radija program The Selector.

„Kreativnost i uzajamni razvoj su dvije od pet osnovnih vrijednosti British Councila. Mi ih, ovaj put putem muzike, želimo prikazati i kroz doprinos razvoju lokalnih inicijativa koje podstiču entuzijazam i otvaraju vrata mladim talentima koji gaje iste vrijednosti“, navodi se u saopštenju British Councila.

British Council se uključio u programski dio Demofesta osiguravajući razmjenu ideja i iskustava iz sfere muzike naše zemlje i Velike Britanije. Stručnjaci sa londonske muzičke scene održaće dvije radionice: "Muzička produkcija" i "Muzika kao zanimanje - muzika kao dio kreativne industrije" 22. jula za sve učesnike Demofesta.

Program The Selector je posvećen najnovijim muzičkim stvaraocima iz Velike Britanije, koji sviraju sve od indie-a, dubstep-a, folk-a, preko soul-a, pa do grime-a, zvuka koji svoje korijene vuče iz Istočnog Londona. Selector program se emituje u 11 zemalja, a u BiH se u sarajevskoj regiji može čuti na talasima Studentskog eFM radija svake subote u 18h.

Selector je sa DJ Goldierocks u protekloj godini obišao mnoge britanske klubove i svjetske festivale, od Mexica do nedavnog Glastonburyja. DJ Goldierocks, lice i majstor miksete Selector radija, svojim electro-rock n roll disco nastupima širom svijeta donosi energičnu vibru najsvježijeg sadržaja UK muzičke scene, a 22. jula dolazi u Banja Luku na Demofest.

radiosarajevo.ba




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak