Bravo! Srednjoškolci koji skupljaju novac da odu na ekskurziju dobili prvi posao

Radiosarajevo.ba
Bravo! Srednjoškolci koji skupljaju novac da odu na ekskurziju dobili prvi posao
Učenici završnih razreda Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu prošle su sedmice, jednim pozivom, oduševili cijelu regiju.

Naime, ovi bi mladi ljudi željeli otići ove godine na ekskurziju, ali, nažalost, mnogi od njih ne mogu priuštiti odlazak u inozemstvo, pa su stoga njihovi drugari organizirali akciju naziva „Ekskurzija 2017“.

Naime, ideja je da honorarno rade i zarade novac koji im je potreban za putovanje koje se pamti cijelog života. Njih stotinjak spremno je, kako su istaknuli, raditi bilo što, čistiti parkove i dvorišta, prati suđe u restoranima, animirati djecu u domovima, ali i na rođendanima. Spremni su, kažu na sve, samo da prikupe sredstva koja bi njihovim drugarima omogućila odlazak na ekskurziju.

A, portal Radiosarajevo.ba doznaje da su već dobili i prve poslove.

Kako nam je potvrdio jedan od učenika Dženan Hodžić, u subotu su, u Sarajevu, dijelili letke za jednu turističku agenciju, te su štićenicima Zavoda Mjedenica uručili čajeve, družili se s njima i zabavljali djecu.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo na svoj pomoći koju ste nam pružili, mnogo nam znači i naravno nećemo odustati dok naš cilj ne ostvarimo - da odemo na ekskurziju i dok ne omogućimo svim našim drugarima da zajedno proživimo čari putovanja i ekskurzije“, kazao nam je Hodžić.

Iako još ne znaju koliko im je novca potrebno, jer još nemaju informacija koliko će ovo putovanje koštati, učenici sarajevske Srednje medicinske škole Bjelave otvorili su i žiroračun na koji im, oni koji to žele, mogu poslati novac.

Žiroračun:

Za inozemstvo:

SWIFT Code: SABRBA22

1401024100214622

IBAN Code: BA391401024100214622

HAMZA OMEROVIC

Za našu zemlju:

1401025000336986

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak