BNP Zenica: 'Grebanje ili Kako se ubila moja baka' u Užicu

Radiosarajevo.ba
BNP Zenica: 'Grebanje ili Kako se ubila moja baka' u Užicu

Nakon osvojenog Grand Prixa za najbolju predstavu u cjelini na VII Joakim Interfestu u oktobru u Kragujevcu, ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u utorak, 12. novembra  učestvovat će na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu JPF Bez prevoda Užice 2013 s predstavom Grebanje ili Kako se ubila moja baka, koju je po tekstu mlade bh. autorice Tanje Šljivar režirala Selma Spahić.

'Grebanje ili Kako se ubila moja baka' by Velija Hasanbegović

Pored ove predstave koja je, prema riječima selektora "već izazvala dosta medijske buke", a koju je BNP Zenica radilo u koprodukciji s Bitef teatrom i Hartefaktom iz Beograda u zvaničnoj selekciji će biti izvedene i predstave Zločin i kazna zagrebačkog kazališta Gavella, Revizor Ateljea 212, banjalučko Narodno pozorište nastupa s predstavom Kuhinja, zatim Hinkeman: Šta mora neka bude, predstava koja je koprodukcijski projekt beogradskog FDU i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, somborsko Narodno pozorište izvest će predstavu Čarobnjak, a Crnogorsko narodno pozorište autorski projekat Očevi su grad(ili).

Za nešto više od godinu dana predstava je učestovala na četiri teatarska festivala u BiH i regionu i osvojila 15 nagrada, čime je  postala jedna od najnagrađivanijih predstava BNP-a u proteklih nekoliko teatarskih sezona, saopšteno je iz BNP-a Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak