Bjelašnica: Danas čišćenje puta prema selu Čuhovići

Radiosarajevo.ba
Bjelašnica: Danas čišćenje puta prema selu Čuhovići

Čišćenje puta prema odsječenom selu Čuhovići, koje počinje danas, bit će završeno za dva dana - potvrdio je za agenciju Fena komandant Općinskog štaba Civilne zaštite Fadil Tatar. U Elektrodistribuciji su naveli da je čišćenje puta uslov za opravku struje.

Apel s Bjelašnice: Dva mjeseca odsječeni od svijeta

Zbog snježnih nanosa na putu, Čuhovići su već dva mjeseca odsječeni od svijeta, a posljednjih šest dana, sedam porodica ovoga podbjelašničkog sela nemaju struju ni telefonsku vezu.

Selo Čuhovići, na južnim obroncima Bjelašnice, pripada općini Konjic odakle i vodi putna komunikacija, a do sela se može doći i iz pravca "sarajevske" Bjelašnice.

Porodice Hebibović, Potur, Čomor, Čajić, Delić i Trešnjo imaju više od 600 ovaca i oko 50 krava, pa je osim života ljudi ugrožen i njihov stočni fond. Također, zbog iznimne suše proteklog ljeta nisu mogli obezbjediti uobičajene zalihe stočne hrane.

Nakon dvomjesečne blokade do seljana su stigli članovi sarajevskog "Kluba sankaša", preko kojih su i uputili apel za pomoć.

Visina snijega u Čuhovićama je 120 cm.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak