Bijesni tinejdžeri, jaka auta, mrtvi ljudi

Radiosarajevo.ba
Bijesni tinejdžeri, jaka auta, mrtvi ljudi


Mjesec dana nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je, krivicom pomahnitalog, pijanog mladog vozača, poginuo profesor engleskog jezika Zlatan Handžić, građani Sarajeva svjedoče novom slučaju oholosti tinejdžera za volanom bijesnog automobila.

Mlada doktorica Ajla Hadžismailović bori se za život dva dana nakon što je, vozeći velikom brzinom i prolazeći kroz crveno svjetlo, u centru Sarajeva u njeno auto udario osamnestogodišnji Tarik Aljović.

U obje nesreće vozači nisu imali više od osamnest godina. Jedan uopšte nije imao vozačku, drugi je vozački ispit, navodno, položio prije par dana. I jedan i drugi vozili su velikim brzinama i prošli kroz crveno svjetlo.

Mirsad Subašić, koji je tačno prije mjesec dana, vozeći preko 100 km/h prema Skenderiji, udario u vozilo Zlatana Handžića, još uvijek je u pritvoru, a tužilac traži da mu se pritvor produži.

Subašić će najvjerovatnije biti optužen za krivično djelo protiv sigurnosti u saobraćaju te neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak