BH Telecom: U 2013. uz ambiciozne planove

Radiosarajevo.ba


Novogodišnja press konferencija
održana je danas u prostorijama BH Telecoma u Sarajevu. Predstavljeni su rezultati rada za 2012, godinu koja je za ovu kompaniju donijela odlične poslovne rezultate.

Ispunjena je većina zacrtanih planova, a neke su brojke i nadmašile očekivanja.

''Naša kompanija podržala je sport, kulturu, nauku i ostale oblasti. Ponosni smo na 220 dodijeljenih stipendija, 300 zaposlenih pripravnika visoke stručne spreme. Okruženje u kojem funkcionišemo teško je za poslovanje, ali mi opstajemo svakodnevno poboljšavajući rezultate svog rada.


Mi djelujemo na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, i po tome smo jedinstveni. Sigurno mogu obećati da ćemo državi platiti 110 miliona KM dobiti i 115 miliona KM poreza'', kazao je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

O finansijskim rezultatima kompanije govorila je izvršna direktorica Aida Štajnbauer.

''Rezultati poslovanja do kraja pokazaće sjajne rezultate. Ostvareni prihodi u 2012. su 612 miliona KM, rashodi su 464 miliona KM, ostvarena dobit je 168 miliona KM. Povećali smo naše kapacitete u svim segmentima, ukupan broj korisnika je povećan, kao i broj aktivnih korisnika naših usluga. Pratili smo trendove i naši klijenti su vrlo zadovoljni uslugom'', kazala je Štajnbauer.

Izvršni direktor kompanije Hamdo Katica s dosta optimizma govorio je o velikoj borbi za svakog korisnika na tržištu, iz koje je BH Telecom izašao kao pobjednik.



''Bilo je teško, ali uspjeli smo nadmašiti i naša očekivanja, te dodatno popraviti imidž kompanije. Najpoželjniji smo poslodavac, nekoliko puta tokom godine snižavali smo cijene pristupa internetu. Za 2013. pripremili smo još dodatnih usluga za naše korisnike, i ne sumnjam da će naša kompanija nastaviti koračati dosadašnjim putem'', kazao je Katica najavivši dodatno povećanje kapaciteta i kvaliteta usluga BH Telecoma u 2013. godini.

Iz BH Telecoma su saopćili i da će strategija rasta i razvoja u 2013. godini biti utemeljena na realnim osnovama, i da očekuju dodatno povećanje broja korisnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak