BH Telecom: SMS-ovi o lažnoj dopuni kredita

Radiosarajevo.ba
BH Telecom: SMS-ovi o lažnoj dopuni kredita

U BH Telecomu je od 20. oktobra ove godine registrovano šest slučajeva da su korisnici prijavljivali da su, prvo, dobili SMS koji ih obavještava o dopuni kredita, da bi se potom, također SMS porukom, tražio povrat uplaćenog iznosa.
Za sve nejasnoće i dodatne informacije korisnici BH Telecom usluga mogu pozvati besplatni servisni broj podrške korisnicima 1444

Riječ je o lažnoj dopuni kredita, sa popratnom porukom, u kojoj pošiljatelj poruke "vraća dug", da bi potom od primatelja zahtjevao povrat kredita jer je 'došlo do greške'. Provjerom je ustanovljeno da poruke sličnog sadržaja korisnici dobijaju sa drugih korisničkih brojeva, a ne sa servisnog broja za m commerce uslugu te se korisnički račun primaoca poruke ne dopuni za iznos naveden u poruci“, saopštio je BH Telecom.

U navedenim slučajevima se radi o prevari ili pokušaju prevare korisnika putem sistemske poruke m commerce usluge, obzirom da jedina validna poruka o dopuni Ultra kredita je ona poruka koja dolazi sa servisnog broja za uslugu m commerce, odnosno sa broja 0611171.

„U toku su provjere svih evidentiranih prijava te će se nakon rezultata poduzeti aktivnosti protiv korisnika (spornih) brojeva sa kojih dolaze maliciozne SMS poruke. Ukoliko je korisnik bio žrtva slične zloupotrebe, potrebno je da se obrati u poslovnicu BH Telecoma i istu pismeno prijavi.

Ovim putem upozoravamo sve korisnike BH Telecoma da obrate pažnju na servisni broj (0611171) sa kojeg dolazi poruka ukoliko prime poruku o dopuni kredita ili poruke sličnog sadržaja“, saopšteno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak