BH Telecom: Najuspješnija bh. kompanija

Radiosarajevo.ba
BH Telecom: Najuspješnija bh. kompanija

Uprkos recesiji, konkurenciji, liberalizacije tržišta i novom menadžmentu, BH Telecom i ove godine se može nazvati najuspješnijom kompanijom u Bosni i Hercegovini. 

Na konferenciji za novinare koja je organizirana povodom završetka uspješne godine, rečeno je da su dobri rezultati u poslovanju nastali zahvaljujući povećanju broja korisnika, prvenstveno korisnika ADSL-a i mobilne telefonije, kao i uvođenju novih tehnologija poput 3G, NGN i Moje TV. Najznačajniji projekti u 2011. godini BH Telecoma, koji su u značajnoj mjeri i doprinijeli uspješnom poslovanju kompanije, su uvođenje Ultra dopuna već od 2 KM, unaprijeđenje paketa Moja TV, koja sada broji preko 45 hiljada korisnika, i uvođenje ADSL paketa bez ograničenja.

Očekivani prihod BH Telecoma u 2011 godini će biti cca 615 miliona KM; očekivana dobit cca 150 miliona KM, uz realizovane investicije u iznosu od cca 130 miliona KM, od kojih preko 60% reliziraju domaće kompanije, rečeno je na konferenciji za novinare. 


Za 2012. godinu najavljeno je tehnološko unapređenje 3G radio mreže, proširenje asortimana postojećih usluga novim paketima, sniženje cijena u gotovo svim segmentima mobilne i fiksne mreže, komercijalizacija usluge MojaWeb TV, uvođenje usluge macropaymenta – plaćanje računa BH Telecoma putem mobitela i uvođenja mobilnog reklamiranja.

BH Telecom u novu, 2012. godinu ulazi sa 3435 uposlenika i sa ukupno 40 telecom centara u BiH, rečeno je na konferenciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak