Bh. proizvođači namještaja na sajmu INTERIORS

Radiosarajevo.ba
Bh. proizvođači namještaja na sajmu INTERIORS

Deset vodećih proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine izložiće svoje proizvode na poznatom sajamu namještaja INTERIORS NEC 2012, koji se od 22. do 25. januara 2012. održava u Birmighamu.

Ovo izlaganje dio je inicijative kojom se nastoji poduprijeti povratak i značajniji prodor bh. proizvođača namještaja na tržište Velike Britanije, na koje je BiH tokom osamdesetih godina 20. vijeka izvozila značajne količine namještaja.

Na bh. štandu okupljene su firme: Scontoprom iz Prijedora, Urban  i Vrbas iz Banjaluke, Ećo iz Sarajeva, Izazov iz Kalesije, FIS i  Ekonomic iz Viteza, Nova Forma iz Šamca, Standard iz Prnjavora, te Stil iz Cazina.

Zajednički nastup u Birminghamu podržavaju USAID-Sida FIRMA projekat i Vanjsko-trgovinska komora BiH, u saradnji s prodajnom agencijom Woodline Marketing Ltd. koja zastupa interese bh. proizvođača namještaja na britanskom tržištu. Izlaganje na sajmu takođe podržavaju i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Udruženje za razvoj NERDA i Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH REZ, Drvni klaster BiH te Privredna komora RS.

Izlaganje bh. proizvođača namještaja privuklo je i medijsku pažnju, a u sajamskim izdanjima vodećih britanskih magazina koji se bave unutrašnjim uređenjem , Inetriors Monthly i Furniture News, na više stranica predstavljena je bh. industrija namještaja, svi izlagači pojedinačno te prodajna agencija Woodline Marketing.

INTERIORS NEC 2012 jedan je od najprestižnijih sajmova namještaja i unutrašnjeg uređenja  u Evropi na kojem izlaže više od 600 izlagača, među kojima i brojni veliki brendovi, industrijski trend setteri i buduće dizajnerske zvijezde. Sajam nudi niz mogućnosti za uspostavljanje korisnih poslovnih kontakata, razmjenu informacija i  povezivanje sa potencijalnim kupcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak