Bh. glumica Dženana Džanić najbolja mlada glumica u Užicu

Radiosarajevo.ba
Bh. glumica Dženana Džanić najbolja mlada glumica u Užicu

Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica učestvovao je na 18. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu Bez prevoda Užice 2013. s predstavom Grebanje ili Kako se ubila moja baka, gdje je stručni žiri glumici Dženani Džanić dodijelio nagradu Ardalion za najbolju mladu glumicu za ulogu Slobodanke.

Članovi stručnog žirija Festivala bili su emeritus Svetozar Rapajić, prof. dr. Nebojša Romčević, Tomislav Kurelec, Zoran Ljutkov i prof. Darko Nedeljković.

U obrazloženju žirija navodi se da je Dženana Džanić tumačenjem lika Slobodanke najavila glumačku karijeru visokih dometa. Pored ove, Dženana je osvojila i nagradu Avdo Mujčinović beogradske Politike.

'Grebanje ili Kako se ubila moja baka' by Velija Hasanbegović

S dvije osvojene nagrade zeničko pozorište je postalo jedno od najuspješnijih na ovogodišnjem Festivalu, a predstava Grebanje... ubjedljivo najnagrađivanija predstava koja je nastala u prošloj teatarskoj sezoni u BiH s ukupno 17 osvojenih nagrada, saopšteno je iz BNP-a Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak