Bh. glumci snimali turski film u Batmanu

Radiosarajevo.ba
Bh. glumci snimali turski film u Batmanu

U turskom filmu"Crossroad" redatelja i scenariste Faysala Soysala, koji se snimao u naselju Batman u Turskoj, Sarajevu i Mostaru, neke od glavnig uloga su tumačili bh. glumci. 

"Crossroad" je priča o potrazi za nestalim u Bosni i Hercegovini, ali i priča o mladiću iz turske koji je u potrazi za samim sobom, prenosi Fena. 

Glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Kristina Krepela, a ostale uloge tumače bh. glumci Faketa Salihbegović-Avdagić, Alma Terzić, Marija Omaljev te Reshad Strik, australijska glumačka zvijezda bosanskog porijekla koji trenutno živi u Sarajevu. U manjim ulogama se pojavljuju i mladi sarajevski glumci Aldin Omerović, Nina Đogo, Adi Hrustemović i Adnan Novo te mostarski glumci Miro Barnjak i Velimir Njirić Pšeničnik.

Agencija "Zona" zastupa glumce iz BiH i potpisuje kasting za statiste u ovom filmu. Direktor fotografije na filmu je snimatelj, reditelj i fotograf Šahin Šišić, kojeg također zastupa "Zona". Izvršnu produkciju u BiH potpisuje „Scout Film“ iz Sarajeva, saopćeno je iz kasting agencije Zona.

Snimanje filma bit će okončano sredinom juna u Mostaru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak