Bez kandidata Naše stranke za gradonačelnika Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Bez kandidata Naše stranke za gradonačelnika Sarajeva

S obzirom na situaciju do koje je došlo na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, Naša stranka potvrđuje da neće ponovo kandidovati Jakoba Fincija za gradonačelnika Sarajeva.

„Ponosni smo što je gospodin Finci bio prihvatio našu kandidaturu, i sa žaljenjem konstatujemo dapolitička svijest stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću ne prati njihove deklaracije i proklamovane programske ciljeve“, saopćeno je iz stranke.

Odlučno odbijaju, nastavlja se u saopćenju, optužbe za blokadu izbora izvršne vlasti u gradu, i senzacionalističke najave da su "ključevi grada u rukama Naše stranke":

„O gradonačelniku i njegovim saradnicima, kao i uvijek, odlučuju stranke koje su dobile većinu, i koje su do jučer izvrsno sarađivale. Usput podsjećamo da su političke blokade postale zaštitni znak Bosne i Hercegovine, i da paraliziraju politički život uglavnom na onim nivoima vlasti na kojima Naša stranka ne sudjeluje.

Za Našu stranku, preostala dva kandidata za gradonačelnika su neprihvatljivi, ali će naši vijećnici najpažljivije razmotriti kandidature novih ličnosti iz oba bloka, i izjašnjavat će se u funkciji predloženih programa. Naša stranka nije zainteresirana ni za kakvo mjesto u izvršnoj vlasti, a naši vijećnici će, kao i do sada, u Gradskom vijeću glasati u skladu sa kvalitetom predloženih projekata, bez obzira od koga dolaze.“

Od kandidata za gradonačelnika, ostali su još Stjepan Kljujić (SDU) i Igor Kamočaji (SDP), a nastavak sjednice zakazan je za 20. mart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak