Besplatna škola skijanja za starogradske osnovce

Radiosarajevo.ba
Besplatna škola skijanja za starogradske osnovce


Općina Stari Grad putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport već tradicionalno za svoje najmlađe stanovnike organizuje Školu skijanja.

Škola će počet u ponedjeljak 7. januara i trajat će pet dana.

I ove godine sve troškove snosit će Općina Stari Grad, pa je škola skijanja besplatna za svako dijete. Tehničku pomoć u realizaciji ovog projekta pružit će Ski klub Širokača.

"Besplatni početni kurs alpskog skijanja, koji počinje 7. januara,  tradicionalno organizuje na Velikom polju na Igmanu, a ove godine obezbijeđen je za 250 učenika petih razreda u okviru dvije smjene. U sklopu projekta obezbjeđeni su instruktori, prevoz, smještaj, hrana, zdravstneni nadzor i osiguranje", saopćeno je Press službe Općine Stari Grad.

Prva petodnevna smjena počinje u ponedjeljak, 07. januara, i trajat će do 11. januara, 2013. godine. Ovom smjenom obuhvaćeni su učenici osnovnih škola Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković, Hamdija Kreševljaković i Saburina.
Druga smjena počinje 14. januara, 2013. godine, a polaznici su iz osnovnih škola Edhem Mulabdić, Vrhbosna i Mula Mustafa Bašeskija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak