Berlin: Ogroman interes novinara za film 'Smrt u Sarajevu'

Radiosarajevo.ba
Berlin: Ogroman interes novinara za film 'Smrt u Sarajevu'

Novi film u režiji bosanskohercegovačkog oskarovca Danisa Tanovića Smrt u Sarajevu svoju će svjetsku premijeru doživjeti danas na Filmskom festivalu u Berlinu, u zvaničnoj takmičarskoj konkurenciji. 

Ekipa filma, pod vodstvom redatelja Danisa Tanovića, privukla je ogromnu pažnju svjetskih medija na današnjoj press konferenciji. 

"Kada imate pitanja nakon što pogledate moj film, to je za mene problem, ali ako idete nakon mog filma s društvom na piće, to je znak da ja imam dobar film. Mislim da je ovo vrlo optimističan film. Uvijek sam optimista. Nemam odgovore, ali volim da postavljam pitanje. Volim ta dječija pitanja, jer imam petero djece koja stalno postavljaju pitanja" rekao je Tanović danas u Berlinu. 

Kada je upitan Danis Tanović o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pa Evropi i svijetu, bh. redatelj je rekao da ipak vjeruju u bolju budućnost.

"Stalno gledamo šta se dešava u Evropi, probleme s ratom u Siriji... ali vjerujem da je budućnost Evrope u pitanjima svih nas. Ako mi u BiH ne nađemo način za život zajedno, ko će? Govorimo istim jezikom, čitamo iste knjige... ali bojim se odgovora, i budućnosti cijelog svijeta. Ne samo Evrope", istaknuo je redatelj.

Mediji su imali mnogo pitanja u vezi sa suradnjom redatelja s Bernardom Henrijem Lévyijem, te sjajnom glumačkom postavom, koju između ostalih čine: Izudin Bajrović,Vedrana Seksan, Snežana Vidović, ali Jacques Weber, te producentima Amrom Bakšić Čamo i Françoisom Margolinom.

"Za mene je prazan hod Evrope ono čega se najviše bojim, i strah me priznati, ali nisam optimista", kazala je glumica Vedrana Seksan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak