Berač željeza Nazif Mujić dobio posao

Radiosarajevo.ba
Berač željeza Nazif Mujić dobio posao

Nazif Mujić
, najbolji glumac ovogodišnjeg Berlinalea i bh. berač željeza, dobio je posao. Kako je i obećao, načelnik Tuzle Jasmin Imamović pronašao je posao za najboljeg glumca u Evropi.

Mujić, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, otkrio je da je posao dobio u Javnom komunalnom preduzeću Pannonica, koje brine o kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a s poslom počinje u maju. Iako je vrlo zahvalan na ukazanoj prilici, Mujić i njegova porodica do maja trebaju 'predeverati' još dva mjeseca, te su mu emocije danas pomiješane.

Troškove liječenja malenoga Danisa, cijelih 580 KM, snosit će Centar za socijalni rad Općine Lukavac.

Pitali smo Nazifa i kako je njegov najmlađi sin, šestomjesečni Danis, koji je nekoliko dana proveo na Klinici za pedijatriju UKC Tuzla. Naš sagovornik otkriva da je dječak puno bolje i da se oporavlja kući. Ekipa UKC Tuzla ovaj je put pomogla porodici Mujić iako oni i dalje nemaju zdravstveno osiguranje.

A, za one koji to ne znaju, da podsjetimo: Nazif Mujić i Senada Alimanović u žižu su bh. i svjetske javnosti došli nakon što je ekipa tuzlanskih ljekara odbila izvaditi mrtvi plod iz Senadine utrobe. Ova Romkinja, naime, nije imala 980 KM koliko su joj u bolnici tražili za intervenciju.

Po ovoj je priči proslavljeni bh. redatelj Danis Tanović snimio igrani film, naziva Epizoda u životu berača željeza, koji je u Berlinu osvojio nekoliko nagrada, među kojima je i Gran Prix 'Srebrni medvjed' za najbolji film.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak