Beograđani napravili bajramsku pjesmu, poslušajte je

Radiosarajevo.ba
Beograđani napravili bajramsku pjesmu, poslušajte je

Naši čitatelji iz Beograda kontaktirali su nas sa informacijom da su napravili pjesmu posvećenu Bajramu. Kako kažu, njihove su namjere plemenite, a ponukani su činjenicom da u Srbiji  tokom islmaskih blagdana nema odgovarajuće čestitke. Pročitajte njihovu poruku upućenu na adresu RadioSarajeva i poslušajte pjesmu kojom čestitaju Bajram

“Бајрамска песма” је плод наивности једне грађанке. Настала је поводом чињенице да за време исламских благдана нема одговарајуће честитке, попут оних о централним римокатоличким и православним празницима. Она је плод илузије да је нормално и очекивано да судржављани својим суграђанима одређене конфесије могу подарити -  поклонити честитку и уступити је на коришћење свима, без икаквог потписа, тзв. права и сличног.

Сви покушаји да се песма достави пропали су уз више него довољно заслуженог понижења – човек који не схвата у каквом друштву живи и треба да се увери у чињеницу да jе он само такозвани грађанин од ког се очекује да редовно измирује своје обавезе према држави, гласа и изађе на улицу кад је неопходно да руља не буде у кућама.

Свако добро свима желе Док Кихоти београдски (не, не требамо потписе, имена, ништа, и овај потпис је шала с обзиром на искуство…)”

Poslušajte njihovu pjesmu ovdje:

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak