'Benko i Zenko': Krvoločna slikovnica za djecu

Radiosarajevo.ba
'Benko i Zenko': Krvoločna slikovnica za djecu

Nakon školskih udžbenika u kojima se mogu pročitati nevjerovatne činjenice poput one da vuk živi na grani, na kioscima u Bosni i Hercegovini pojavila se slikovnica za mališane kakvu nijedno dijete ne bi trebalo pročitati

Riječ je o slikovnici naziva Benko i Zenko u izdanju Izdavačko-grafičke kuće Planjax iz Tešnja, a koja obiluje krvoločnim detaljima poput sljedećih: 

”Svu vašu stariju braću i sestre gazda je prodao pred maj i svi su zaklani, oguljeni i stavljeni na ražanj, to jest nabijeni na kolac i dugo, dugo okretani i pečeni na užarenoj vatri. Poslije vas poguzije pojedu, a kosti ponesu psima da se i oni zaslade.” 

“Ne mogu, Rile, tako mi Boga! Ovog ne mogu zaklati. On me čitavo vrijeme gleda. On ima sjaj očiju isti kao moj pokojni sin koga je zgazio auto dok se vraćao iz škole.” 

"Vidio sam krv i Zenkino tijelo, oguljeno kako visi na drvetu. Kasapin Piksi me čudno gledao vršeći pripremu za klanje".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak