Bazeni na Bembaši se otvaraju ovog ljeta?

Radiosarajevo.ba
Bazeni na Bembaši se otvaraju ovog ljeta?


Bazeni na Bembaši, nekada najpopularnije gradsko kupalište, koje već godinama zjapi prazno i propada, ponovo bi ovog ljeta moglo biti vraćeno na upotrebu Sarajlijama. Kako saznaje Avaz, za obnovu i stavljanje bazena u funkciju zainteresiran je jedan sarajevski privatnik, koji je u ovaj projekt spreman odmah uložiti novac.

Od nadležnih iz Općine Stari Grad već je zatražio odobrenje za početak radova. No, zeleno svjetlo na prvoj majskoj sjednici trebaju dati i općinski vijećnici.

"Kupalište smo prije dvije i po godine dali na korištenje Javnom preduzeću "Olimpijski bazen Otoka". Koristili su ga samo godinu i, uz obrazloženje da nemaju novca za njegovo održavanje, ponovo nam ga vratili", kazali su u Općini.  

Prije desetak dana na općinsku adresu stigao je zahtjev jednog privatnika, koji u kupalište želi uložiti stotinjak hiljada maraka.

"Od nas traži da mu po općinskoj cijeni na nekoliko godina iznajmimo kompletno kupalište na Bembaši. On bi za ovu sezonu osposobio i napunio bazene te uredio okolinu. Nekada kasnije uradila bi se generalna rekonstrukcija cijelog prostora. "

"Ako sve bude išlo prema planu, građani Sarajeva će odmah po početku sezone moći potražiti spas od ljetnih vrućina na ovom popularnom starogradskom kupalištu" ističu u Općini, ne želeći do okončanja procedura otkrivati o kojem je privatnom poduzetniku riječ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak